Ondersteuning

***Hoe verbindt u uw toestellen met een lokaal draadloos netwerk, Wifi?***

Uw Daikin (multisplit) en SMA (omvormer) verbinden met WIFI en de app instellen, zowel bij installatie, als bij vernieuwen/vergeten wachtwoord, een nieuwe router of een nieuwe provider, …

SMA app : https://www.youtube.com/watch?v=Z7KbjsNZAS0

Daikin app : https://www.youtube.com/watch?v=AP_6SXbodFs

Sungrow Wifi instellen

Ondersteuningsmaatregelingen voor energie besparende toepassingen. Bij energiebesparende investeringen kan je genieten van diverse steunmaatregelen maar ze veranderen voortdurend. Kilowatt-Solar adviseert je welke subsidies het beste bij uw installatie passen en geven de nodige informatie om deze te bekomen. Contacteer ons voor uw gedetailleerde informatie op maat!

Voor de meest actuele informatie betreffende subsidies kan u ook steeds terecht op onderstaande websites:

Ondersteunende veel gestelde vragen:

  • Moet de woning geïsoleerd zijn voordat we zonnepanelen geplaatsen?

    Sinds januari 2010 dient het dak of zoldervloer waarop de zonnepanelen geïnstalleerd worden te voldoen aan de wettelijk gestelde isolatienormen. Dit enkel indien de panelen geplaatst worden op het dak van het woongebouw. Een losstaande garage of tuinhuis vallen niet onder deze regel. Voor meer informatie, verwijzen wij u graag naar: www.vreg.be

  • Ik krijg een foutmelding op mijn omvormer.

    Indien er een foutmelding staat op uw omvormer raden wij u aan om ons te contacteren en de foutmelding door te geven. Er zijn een aantal zaken die u eerst kan nagaan alvorens ons te contacteren. Zijn er elektriciteitswerken aan de gang in het straat? Dan is het normaal dat de omvormer zich uitschakelt. Is er een stroompanne geweest? Ook in die situatie zal de omvormer zich uitschakelen.

  • Hoe werkt het als ik een dag en nachtmeter heb?

    Er zijn een aantal factoren die bepalen hoeveel vermogen u kan plaatsen, zoals uw totaal verbruik, de beschikbare oppervlakte en hoeveel u zelf wenst op te wekken. Wanneer u uw totaal verbruik gaat opwekken, is de nachtmeter overbodig. U zal moeten overschakelen naar een enkelvoudige teller. Meer info is terug te vinden op: www.vreg.be

  • Wat is de levensduur van een zonne-energiesysteem?

    Een zonne-energiesysteem meer dan 20 jaar mee. Bovendien vragen zonnepanelen weinig onderhoud. Zelfs reinigen is niet nodig, want door de schuine opstelling en de afwerende laag reinigen uw zonnepanelen bij regen zichzelf. Toch kan het aan te raden zijn, vooral na een lange tijd van droogte, of indien u woonachtig bent in een bosrijke / industriële omgeving, om de panelen met een tuinslang te reinigen. Zonnepanelen zijn bestand tegen storm, hagelbollen van circa 5 cm diameter, (hagelbollen met een hogere diameter vallen onder stormschade) sneeuw en zware vorst.

  • Heb ik ook stroom op een bewolkte dag?

    Een zonnepaneel produceert ook elektriciteit als het bewolkt is. Het systeem werkt immers ook op diffuus indirect zonlicht dat de aarde bereikt door de bewolking heen. Daardoor zijn zonnepanelen ook in België rendabel en verdienen ze uw investering op termijn terug. Uiteraard ligt de opbrengst van uw zonnepanelen wel hoger als het wél in volle zon staat. Het is logisch dat ze meer energie opwekken op lange zomerdagen dan op korte winterdagen.

  • Loop ik met een zonnepaneel op mijn dak meer kans op blikseminslag?

    De kans op een blikseminslag neemt niet toe na de installatie van een zonne-energieysteem. Statistisch gezien heeft u met of zonder het plaatsen van zonnepanelen evenveel kans op een blikseminslag.

  • Wat gebeurt er met de zonnepanelen bij een stroomstoring?

    Als er werken zijn aan het elektriciteitsnet of bij een stroompanne, dan schakelt de omvormer zich vanzelf uit. De omvormer zal op regelmatige tijdstippen trachten zich terug in te schakelen. Zolang de werken aan de gang zijn, zal de omvormer niets produceren. Indien u op voorhand verwittigd bent van de werken, raden wij aan om de zekering(en) van het zonne-energiesysteem uit te schakelen.

  • Wat kosten zonnepanelen?

    De kosten voor het plaatsen van zonnepanelen is met name afhankelijk van het aantal, het merk en wie de installatie verricht. Voor een gemiddeld Belgisch huishouden liggen de kosten voor een zonne-energiesysteem tussen de € 7.500,- en € 15.000,-. Deze kosten worden na 7-10 jaar terugverdiend, dat terwijl een zonne-energiesysteem meer dan 20 jaar mee gaat.

  • Hoe bepaal ik welke warmtepomp bij mij past?

    Welke warmtepomp bij u past, is afhankelijk van een groot aantal factoren. Zo speelt o.a. uw warmwaterbruik een grote rol, is de grootte van huis van invloed en weegt het isolatieniveau van uw woning mee. Wilt u een deskundig advies, dan staan onze ervaren adviseurs voor u klaar. Tijdens een bezoek stellen we precies vast wat uw situatie en wensen zijn en brengen we een offerte op maat voor u uit.

Volg Kilowatt Solar op Facebook Volg Kilowatt Solar Wallonie Download het charter van vertrouwen Volg Kilowatt Solar op Twitter