autonome energie systemen

Elektriciteit opslaan in batterij

Een autonoom systeem zorgt ervoor dat u onafhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Het principe is eenvoudig: elektriciteit wordt via zonnepanelen of windenergie duurzaam opgewekt. Een intelligente regelaar bepaalt of de stroom rechtstreeks naar de verbuiker gaat of wordt opgeslagen in een batterij. Op die manier beschikt u ook over elektriciteit op momenten dat de zon niet schijnt of als het windstil is.

Batterij en regelaar

De regelaar vormt de kern van uw installatie. Is er een onmiddellijke elektriciteitsvraag, dan zal de regelaar de opgewekte elektriciteit meteen sturen naar de verbruikerspost (bijv. een lampje). Is er op het moment van elektriciteitopwekking geen vraag naar elektriciteit, dan wordt de elektriciteit opgeslagen in de batterij, waar de opslagcapaciteit wordt berekend in functie van het gevraagde verbruik.

Hoe werkt het?

Zodra er meer elektricteit geproduceerd wordt dan verbruikt, wordt deze opgeslagen in een batterij. Dankzij de omvormer kan de gelijkstroom van de batterijen omgezet worden in bruikbare energie voor verschillende verbruikers. De kern van de installatie is de regeling die bepaalt of de stroom naar verbruikers gaat of opgeslagen wordt in de batterij. Onze oplossingen zijn intelligente regelaars die batterijen optimaal opladen en ontladen.

Ideaal voor afgelegen gebieden

Ideaal voor afgelegen gebieden, onbereikbaar voor het elektriciteitsnet. Zoals de lichtvoorziening van een chaletpark in de Ardennen of een festiviteit/event in de openlucht.

Een batterij varieert van 2 kilowattuur tot 5 kWh met een levensduur van 4 à 5 jaar, waarbij hij tussen de 4.000 à 5.000 keer op- en ontlaad.

Wat te doen bij stroomonderbreking – elektriciteitsschaarste?

Wat betekent een stroomonderbreking-elektriciteitsschaarste voor u deze winter? We hebben de oplossing! (PDF)

OFF-GRID

Graag nog info? Contacteer ons en uw project wordt eerst samen zorgvuldig bestudeerd.

ONZE OFF-GRID FOLDER

Download en bekijk ons gamma in niet-netgekoppelde systemen voor uw caravan, bungalow, boot of jacht. Voor uw autonoom verbruik.

PDF autonome systemen

Steca
Out Back
Zonnepaneel op batterij
Volg Kilowatt Solar op Facebook Volg Kilowatt Solar Wallonie Download het charter van vertrouwen Volg Kilowatt Solar op Twitter