Warmtepompen

1. Hoe werkt het?

Een warmtepomp is een systeem dat gebruik maakt van gratis energie die is opgeslagen in de (buiten)lucht of in de bodem. Deze energie kunt u gebruiken voor het verwarmen en verkoelen van uw woning en het verwarmen van uw sanitair water. Met een warmtepomp kiest u voor volwaardige verwarming, die u en uw gezin een optimaal wooncomfort biedt.

Je woning duurzaam verwarmen

Energieprijzen stijgen en de milieuproblematiek is belangrijker dan ooit. Een warmtepomp vermindert uw energierekeningen en uw CO2-emissie, omdat een warmtepomp natuurlijke energie uit de omgeving gebruikt om warmte te onttrekken, is het de oplossing voor het verwarmen van woningen. Een verwarmingssysteem aangedreven met een warmtepomp levert optimale warmte en comfort, ook wanneer het buiten vriest.

Perfect voor nieuwbouw en renovatieprojecten

Of u nu bezig bent met renovatiewerken of met een nieuwbouwproject, het veelzijdige gamma verwarmingen van onze leverancier Daikin voldoet aan al uw behoeften. Wat ook de leeftijd van uw woning is, u kunt erop vertrouwen dat de verwarmings- en koelingsoplossingen van Daikin jarenlang een betrouwbare dienst zullen leveren in om het even welke weersomstandigheden.

 

Voor elk uniek project een aangepaste oplossing. Ontdek hoeveel u kunt besparen door over te schakelen van uw huidige verwarmingssysteem naar een efficiënt warmtepompsysteem van Daikin en contacteer ons voor een op maat gemaakte berekening.

 

2. Welk systeem kiezen?

We maken onderscheid tussen volgende systemen: Lucht/water warmtepompen – Lucht/lucht warmtepompen – Water/water warmtepompen

Aansluiting op vloerverwarming

Daikin Altherma Lage temperatuurDaikin Altherma Lage temperatuur is uitermate geschikt voor het verwarmen van ruimtes m.b.v. vloerverwarming, ventilo-convectoren en/of overgedimentioneerde radiatoren. Hij kan uiteraard ook instaan voor de aanmaak van sanitair warm water. De Daikin Altherma LT wordt voornamelijk toegepast in nieuwbouw woningen of totaal renovaties.

 

 

Aansluiting op bestaande radiatoren

Daikin Altherma Hoge Temperatuur - Aansluiting op bestaande radiatorenDaikin Altherma Hoge TemperatuurDe Daikin Altherma Hoge Temperatuur (HT) vervangt of werkt bivalent met de bestaande ketel op mazout of gas, terwijl de al aanwezige hogetemperatuurradiatoren mogen behouden blijven. Daikin Altherma HT warmt het water op tot dezelfde temperatuur als de traditionele verwarmingssystemen, maar dan op een veel energiezuinigere manier. Een binnenunit ontvangt de warmte van de buitenunit en verhoogt de temperatuur van het water tot 80°C, en maakt het hierdoor geschikt voor verwarming met radiatoren en als sanitair warm water. Een elektrische bijverwarming is niet meer nodig. De volle capaciteit van 80°C blijft gegarandeerd tot buitentemperaturen van -7°C.

 

Airconditioning – lucht lucht

Airconditioning doet meer dan gewoon de lucht afkoelen: het zorgt voor een perfect evenwicht tussen temperatuur, frisse lucht en vochtigheid, en zuivert zelfs de lucht, zodat u het hele jaar door kunt genieten van een perfect binnenklimaat.  Omwille van de stijgende energieprijzen en groeiende bezorgdheid voor het milieu, moet airconditioning echter ook energie-efficiënt zijn. De op warmtepompen gebaseerde airconditioningsystemen van Daikin bieden een alles-in-één-oplossing, en dus een superieure prestatie en energie-efficiëntie, om het milieu waarin we leven te beschermen.

 Airconditioning – lucht lucht warmtepomp

Ter vervanging of aanvulling bij elektrische verwarming

Daikin Multisplit - Ter vervanging of aanvulling bij elektrische verwarmingMet een Multisplit-systeem kunnen tot 5 binnenunits op 1 buitenunit worden aangesloten, waardoor er minder installatieruimte nodig is en kosten kunnen worden bespaard. Alle binnenunits kunnen afzonderlijk worden geregeld en hoeven niet in dezelfde kamer of op hetzelfde moment te worden geïnstalleerd – bijkomende units (maximaal 9) kunnen later worden bijgeplaatst. Eén enkele buitenunit kan op verschillende tijdstippen een volledig huis, kantoor, winkel, koelen of verwarmen. Ook voor kantoorruimtes  of industriële gebouwen zijn lucht/lucht toepassingen mogelijk, in dit geval kiezen we voor de grote vermogens warmtepompen, namelijk de Daikin VRV systemen.

 

Productie sanitair warm water

Warmtepompboiler - Productie sanitair warm waterSanitair warm water is geen luxe, het is een primaire behoefte. Ongeacht hoe hoog de vraag voor warm water in uw woning is, u wilt een absoluut betrouwbaar systeem dat bovendien geen deuk in uw budget maakt. De warmtepompen van Daikin werken met een onuitputbare bron van duurzame energie, namelijk de lucht, zodat u erop kunt rekenen dat het Daikin-systeem u altijd wanneer u het nodig heb kan voorzien van sanitair warm water. De oplossingen van Daikin voor sanitair warm water produceren gratis en op basis van duurzame energie een waterstroom met een temperatuur tot 55°C (en in sommige gevallen tot zelfs 75°C), zodat ze uw energierekeningen en uw CO2-emissie verminderen, en is dus vriendelijk voor budget én milieu.

Sanitair warm water én verwarming in één oplossing

Kilowatt Solar kan een totaaloplossing bieden voor sanitair warm water én verwarming in één. Het warmtepompsysteem kan worden aangesloten op zonnepanelen, voor nog meer efficiëntievoordelen. De zonne-energie kan tot wel 60% van de energie leveren die nodig is voor uw sanitair warm water, en dit het hele jaar door.

 

Ventilatie en luchtreinigers

Frisse lucht is essentieel voor een goede levenskwaliteit en ons welzijn. De steeds betere isolatie van onze gebouwen tast helaas de luchtcirculatie aan. Daarom biedt Daikin een reeks oplossingen voor ventilatie, luchtzuivering en grootschalige luchtbehandeling aan om voor een frisse, gezonde en comfortabele atmosfeer te zorgen in kantoren, hotels, winkels en andere commerciële omgevingen.

Commerciële ruimten & kleinhandelszaken

De lucht/lucht toepassingen van Daikin “Sky Air”,  werd ontwikkeld voor gebruik in commerciële ruimten & kleinhandelszaken van gelijk welke vorm of formaat. binnenunits verkijgbaar in cassette-plafondinbouwmodel, inbouwsatellietmodel, wandmodel, onderbouwmodel en vloermodel. Vermogens tot 25 kW!

 

Oplossing voor middelgrote tot grote commerciële toepassingen

Dankzij de Daikin VRV totaaloplossing hebt u maar één aanspreekpunt voor het ontwerp en het onderhoud van uw integrale klimaatregelingssysteem. Onze modulaire units maken het mogelijk steeds de juiste combinatie van apparatuur en technologie te selecteren die een optimaal comfort met een uitgebalanceerde temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit combineren met een maximale energiezuinigheid en kostenefficiëntie. Vermogens tot 170 kW!

 

3. Wat brengt het op?

    • bijna gratis warm water
    • snel terugverdiend
    • het meest ecologische toestel ooit
    • de enige warmtebron die gratis energie als bron gebruikt

 

Volg Kilowatt Solar op Facebook Volg Kilowatt Solar Wallonie Download het charter van vertrouwen Volg Kilowatt Solar op Twitter