Windenergie

Kilowatt-Solar bvba heeft als geauthoriseerd distributeur van Southwest Windpower products voor België al geruime tijd de beschikking over Skystream 3.7, Air Breeze, Air X, Whisper. De unieke Skystream 3.7 behoort tot de nieuwste generatie kleine windmolens voor huishoudelijke gebruik die onmiddellijk op het net aangesloten kunnen worden. Windenergie voor iedereen.

Winstgevende windenergie: de Skystream 3.7

De Skystream 3.7 behoort tot de nieuwste generatie kleine windmolens voor huishoudelijk gebruik die onmiddellijk op het net aangesloten kunnen worden. Met zijn piekvermogen van 2.6 kwp levert hij genoeg stroom voor een gemiddeld gezin en kleine bedrijven. Op deze manier kan u uw eigen energie opwekken en uw elektriciteitsfactuur grondig reduceren. De Skystream 3.7 is de eerste kleinschalige windturbine met de besturing en de omvormer van Southwest Windpower reeds standaard ingebouwd in de behuizing. Hierdoor biedt deze windmolen een eenvoudige all-in-één oplossing om zelf windenergie te produceren. Deze kleine windmolen (nominaal vermogen 1.8 kW) produceert reeds bruikbare energie bij lage windsnelheden. Met zijn gewicht van slechts 77 kg en vrijstaande mast van 10 tot 18m, is de Skystream 3.7 op vele terreinen inzetbaar.

Aansluiting

De Skystream 3.7 wordt op een gecertificeerde manier gekoppeld aan het interne elektriciteitsnet. Hiervoor wordt een automatische zekering en groenestroommeter bijgeplaatst in de verdeelkast (zonodig wordt een extra elektrisch kastje voorzien). De groenestroommeter is een kleine kWh-teller die de totale opbrengst van uw windmolen zal registreren (onafhankelijk van het verbruik van de opgewekte energie). Alle energie die niet zelf wordt verbruikt, wordt naar het elektriciteitsnet gestuurd met als resultaat een terugdraaiende elektriciteitsmeter.

Opbrengst

De turbine heeft een windsnelheid van 3.5 m/s nodig om op te starten en bereikt haar volle vermogen bij snelheden van 9 m/s. Bij een gemiddelde snelheid van 4.5 m/s zoals op de meeste plaatsen in Vlaanderen, haalt deze kleine reus zelfs een opbrengst van ongeveer 2400 kWh per jaar. Dit is meer dan de helft van de totale energiebehoefte van een gemiddeld gezin.

Datalogging

Bij de Skystream 3.7 hoort een draadloze controller die u in staat stelt om alle data over geleverde vermogens op te vragen. Dit systeem is voorzien van een USB aansluiting zodat u dit makkelijk kan aansluiten op uw computer. Kilowattsolar staat garant dat de Skystream 3.7 in zjin categorie de hoogste opbrengst heeft en beste prijs/kwaliteit biedt.

Geluidsarm

De Skystream 3.7 draait uitzonderlijk stil, dankzij de speciaal ontworpen wieken, de lage draaisnelheid (50/325 t/m) en geluidsisolators tussen de mast en de paal. Het geluid hoort u zelfs niet boven het geluid van de wind die door de bomen waait.

Hoe werkt Skystream 3.7

Bekijk de Skystream 3.7 als een ander huishoudapparaat. Nadat uw verdeler de windturbine heeft geïnstalleerd en deze met uw elektrische meter verbindt, is hij klaar voor gebruik.

De Skystream 3.7 werkt samen met het elektrisch net om uw huis van stroom te voorzien. Wanneer er geen wind is, levert het normale netwerk uw elektriciteit. Het is een bron van schone, groene energie die een toegevoegde waarde kan zijn aan uw huis en aan de maatschappij.

Volg Kilowatt Solar op Facebook Volg Kilowatt Solar Wallonie Download het charter van vertrouwen Volg Kilowatt Solar op Twitter